Piata meditatiilor in Romania se ridica la aproximativ 320 de milioane de euro anual, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Daedalus Millward Brown la cererea Fundatiei Dinu Patriciu. Studiul a fost efectuat pe un esantion reprezentat de 1.500 de copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 19 ani.
Anual, profesorii din mediul urban incaseaza 83% din 320 de milioane de euro, iar profesorii din mediul rural doar 17%.

Costul mediu al unei ore de meditatii (60 minute) se situeaza in jurul sumei de 18 lei, variind in functie de gradul de titularizare al profesorilor - cei care predau la liceu sau la facultate solicita o suma mai mare, comparativ cu cei care predau la gimnaziu. In plus, Bucurestiul s-a clasat pe primul loc in topul oraselor cu cele mai mari preturi pe ora de meditatie. In general, o sesiune de meditatii dureaza doua ore, iar costul mediu al acesteia se ridica la aproximativ 36 de lei.

Din totalul copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 19 ani, 17% au facut meditatii in anul curent, cu 3% mai putin decat in anul 2009, cand procentul urca pana la 20%. Pe medii de rezidenta, 7% dintre copiii care locuiesc in mediul rural si 27% dintre cei care locuiesc in mediul urban au facut meditatii in 2010. In cifre absolute, la nivelul tarii, numarul copiilor care fac meditatii depaseste 600.000, dintre care 490.000 in mediul urban, si 127.000 in mediul rural.

Cele mai multe ore de meditatii au fost efectuate pentru materii ca matematica (65.5%), limba engleza (34.4%) si limba si literatura romana (32.6%). Daca limba engleza este materia la care fac meditatii in special copiii din clasele 1 – 4, la celelalte 2 materii se mediteaza elevii din clasele 5 – 8.

Cercetarea de piata a fost efectuata in perioada 23.04-14.05 pe un esantion de 1.500 de copii cu varsta intre 6 si 19 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri