Un incubator de afaceri, investitie de 2,5 milioane de lei, a fost inaugurat in incinta Parcului Industrial Mures, acesta fiind al cincilea incubator finalizat in cadrul Programului National Multianual de Infiintare si Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice si de Afaceri in Romania.

Investitia este de 2,5 milioane de lei a fost finantata de Consiliul Judetean Mures in proportie de 85% si co-finantata de Guvern prin Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Guvernul Japonez si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, informeaza NewsIn.

Cladirea incubatorului a fost construita in perioada 2009-2010, dispune de o suprafata de lucru de 1.600 m.p si este dotata cu echipamente si facilitati moderne, potrivit NewsIn.

Administratorul incubatorului urmeaza sa organizeze o actiune de selectie a circa 20 de firme, care urmeaza sa beneficieze de serviciile si suportul financiar propriu programului de incubare.

“Consider ca infrastructura oferita de acest program celor care doresc sa-si fructifice ideile de afaceri si abilitatile de antreprenori vine in sprijinul dezvoltarii unei culturi antreprenoriale sanatoase si al dezvoltarii unor afaceri de succes. Autoritatile si institutiile implicate in infiintarea Incubatorului de Afaceri, cu experienta reala in lumea afacerilor, aduc un suport consistent acestor initiative de afaceri” a declarat Nagy Istvan, directorul Parcului Industrial Mures si administrator al Incubatorului de Afaceri.

Programul National Multianual de Infiintare si Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice si de Afaceri in Romania este o initiativa comuna a Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, coordonator, si a Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, implementator. Obiectivul programului este scaderea somajului si atragerea de investitii straine in zonele tinta prin dezvoltarea sectorului IMM. Firmele dintr-un incubator de afaceri beneficiaza, pe perioada celor trei ani de incubare, de suport financiar, servicii de consultanta manageriala si de asistenta.

Alaturi de Incubatorul de Afaceri din Ungheni, judetul Mures, trei noi incubatoare ar urma sa fie infiintate in acest an: Mangalia (Constanta), Dorohoi (Botosani) si Campia Turzii (Cluj).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Finantari de peste 170 de milioane de euro pentru studenti si IMM-uri