Un incubator de afaceri, investitie de 2,5 milioane de lei, a fost inaugurat in incinta Parcului Industrial Mures, acesta fiind al cincilea incubator finalizat in cadrul Programului National Multianual de Infiintare si Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice si de Afaceri in Romania.
Investitia este de 2,5 milioane de lei a fost finantata de Consiliul Judetean Mures in proportie de 85% si co-finantata de Guvern prin Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Guvernul Japonez si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, informeaza NewsIn.

Cladirea incubatorului a fost construita in perioada 2009-2010, dispune de o suprafata de lucru de 1.600 m.p si este dotata cu echipamente si facilitati moderne, potrivit NewsIn.

Administratorul incubatorului urmeaza sa organizeze o actiune de selectie a circa 20 de firme, care urmeaza sa beneficieze de serviciile si suportul financiar propriu programului de incubare.

“Consider ca infrastructura oferita de acest program celor care doresc sa-si fructifice ideile de afaceri si abilitatile de antreprenori vine in sprijinul dezvoltarii unei culturi antreprenoriale sanatoase si al dezvoltarii unor afaceri de succes. Autoritatile si institutiile implicate in infiintarea Incubatorului de Afaceri, cu experienta reala in lumea afacerilor, aduc un suport consistent acestor initiative de afaceri” a declarat Nagy Istvan, directorul Parcului Industrial Mures si administrator al Incubatorului de Afaceri.

Programul National Multianual de Infiintare si Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice si de Afaceri in Romania este o initiativa comuna a Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, coordonator, si a Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, implementator. Obiectivul programului este scaderea somajului si atragerea de investitii straine in zonele tinta prin dezvoltarea sectorului IMM. Firmele dintr-un incubator de afaceri beneficiaza, pe perioada celor trei ani de incubare, de suport financiar, servicii de consultanta manageriala si de asistenta.

Alaturi de Incubatorul de Afaceri din Ungheni, judetul Mures, trei noi incubatoare ar urma sa fie infiintate in acest an: Mangalia (Constanta), Dorohoi (Botosani) si Campia Turzii (Cluj).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri