Peste 30% dintre romani si-ar dori ca organele lor sa fie prelevate dupa deces in vederea transplantului, in timp ce media Uniunii Europene este de 55%, potrivit unui Eurobarometru publicat cu ocazia Zilei Internationale a Donatorilor de Sange, celebrata pe 14 iunie.
40% dintre romani nu ar fi de acord sa-si doneze organele, comparativ cu 27% media europeana. Trei romani din patru nu cunosc legislatia cu privire la transplantul de organe umane, iar doar 22% dintre ei au discutat acest subiect cu familia, in comparatie cu 40% media europeana, potrivit NewsIn.

Statisticile arata ca Romania ocupa ultimul loc in Uniunea Europeana la capitolul donarea de organe, cu un singur donator la un milion de locuitori.

In privinta donarii organelor, cea mai ridicata rata de acord se inregistreaza in Suedia, unde 83% dintre cetateni si-au exprimat acordul, in timp ce la polul opus se afla Letonia, cu 25% dintre cetateni care si-ar dona organele.

Eurobarometrul mai arata ca doar 37% dintre europeni au donat sange, tarile care au cele mai mari rate ale donatorilor fiind Austria (66%), Franta (52%), Grecia (51%) si Cipru (51%).

32% dintre romani au donat sange, majoritatea persoanelor care au facut acest lucru avand varsta cuprinsa intre 40 si 54 de ani.

Ziua Internationala a Donatorilor de Sange este celebrata anual pe 14 iunie, din 2005.

Eurobarometrul a fost realizat pe un esantion de 1.010 cetateni romani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri