Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SAMBI) a primit in ultimele 24 de ore 1.300 de solicitari, dintre acestea cateva sute venind de la persoane afectate de temperaturile ridicate,

Ambulanta a primit foarte multe solicitari, insa nu neaparat din cauza temperaturilor ridicate, spun reprezentantii SAMBI. Numarul solicitarilor a crescut in ultimele zile cu doar 5% mai spun acestia, adaugand ca in ultimele 24 de ore cateva sute de persoane au avut de suferit din cauza caldurii, informeaza NewsIn.

Bucurestenii au la dispozitie doua puncte de prim ajutor pentru canicula, amenajate de Primaria Capitalei in Pasajul Universitatii si la Grozavesti.

Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat ca primele trei puncte de prim ajutor vor fi deschise, luni, 14 iunie, dupa expirarea codului galben de temperaturi ridicate, in Piata Unirii, Piata Roma si la Universitate.

Reprezentantii Administratiei Spitalelor spun insa ca au luat decizia devansarii planului anticanicula si ca primele doua puncte de ajutor vor fi deschise sambata. In punctele de prim ajutor persoanele carora li se va face rau din cauza caldurii vor primi asistenta medicala si apa proaspata, iar un specialist le va masura tensiunea arteriala.

Primariile sectoarelor 3, 4 si 6 au anuntat ca deja au luat masuri pentru a combate efectele caniculei asupra populatiei, prin amplasarea unor astfel de corturi si prin distribuirea de apa proaspata in perioada codului galben de temperaturi ridicate si disconfort termic.

Meteorologii au emis un cod galben de temperaturi ridicate si disconfort termic, valabil de sambata, ora 12.00, pana duminica, la ora 18.00, cand temperaturile vor atinge frecvent 36 de grade si 38 de grade pe zone restranse.

In intervalul mentionat vremea va fi caniculara, calduroasa dupa-amiaza, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati in toate regiunile. Sambata si duminica temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-36 de grade, iar pe areale restranse 37-38 de grade, indeosebi in zonele de campie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
SABIF: Numarul urgentelor a crescut cu 8% in 24 de ore