Presedintele Comisiei pentru Industrie din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, a declarat ca ar fi fost ideal un holding in sectorul energetic format din societatile care vor intra in componenta Electra si Hidroenergetica si ca ar fi bine ca aceste doua companii sa alcatuiasca o singura entitate.
"Ar fi fost ideal un holding cu toate aceste companii din Electra si Hidroenergetica, insa, decat lipsa unei decizii, este buna si o astfel de decizie, pana la infiintarea holdingului", a declarat, duminica, Iulian Iancu, prezent la deschiderea Forumului Regional al Energiei FOREN 2010, informeaza NewsIn.

De asemenea, acesta a mentioat ca sunt necesare investitii de 21 de mii de miliarde dolari pana in 2030, la nivel global, in sectorul de energie, pentru a face fata cresterii consumului de energie la nivel mondial. Din acestea, 5.600 de miliarde dolari ar fi necesarul de investitii in productia de energie si 2.500 miliarde dolari pana in 2020 in energie regenerabila (din care 1.600 miliarde in SUA si China).

Electra SA ar urma sa fie formata din complexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiova, precum si din Nuclearelectrica, SH Ramnicu Valcea, SH Sibiu, SH Targu Jiu, dar si din unele sucursale (fara personalitate juridica) din structura Hidroelectrica- filiala Hidroserv Ramnicu Valcea, sau Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO).

Hidroenergetica va fi alcatuita din Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti, sucursale din structura Termoelectrica (S.E. Paroseni si Termoserv Paroseni), unele sucursale din structura Hidroelectrica (SH Bistrita, SH Buzau, SH Cluj, SH Curtea de Arges, SH Hateg, SH Portile de Fier, SH Oradea, SH Sebes si SH Slatina), filiale ale Hidroelectrica (Hidroserv Bistrita, Hidroserv Slatina, Hidroserv Portile de Fier, Hidroserv Curtea de Arges, Hidroserv Sebes, Hidroserv Hateg si Hidroserv Cluj), precum si o parte din Compania Nationala a Huilei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Monitorul Preţurilor: Compari preţurile produselor de protecție sanitară
Setari Cookie-uri