Inspectorii Directiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene si a Municipiului Bucuresti au efectuat, in 31 mai – 4 iunie, 1.159 controale la unitati din diferite domenii de activitate si au aplicat 136 de sanctiuni contraventionale, de 309.840 lei, si 73 de avertismente.

Au fost retinute oficial de catre inspectori 878 kg de produse alimentare in valoare totala de 11.421 de lei.

Categoriile de unitati controlate au fost urmatoarele: depozite frigorifice, unitati de transare a carnii, unitati de procesare a carnii, abatoare, unitati de procesare a laptelui si produselor lactate, hale de desfacere a produselor de origine animala din piete agroalimentare, carmangerii, macelarii, pescarii, restaurante, cantine, cofetarii, patiserii, pensiuni agroturistice, magazine alimentare, targuri de animale, unitati de asistenta sanitara veterinara, farmacii veterinare, supermarket-uri, dar si unitati de crestere a bovinelor, ovinelor si caprinelor, porcinelor si pasarilor.

S-au emis o Ordonanta de Suspendare a Activitatii in judetul Ialomita, una in Mehedinti si alta in judetul Valcea si o Ordonanta de Interzicere a Activitatii in Mun. Bucuresti, precum si o Ordonanta de Interzicere a Activitatii in judetul Mures.

ANSVSA roaga cetatenii sa sesizeze neregulile pe care le observa in domeniul sigurantei alimentelor si faptele de coruptie in domeniul sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor la numarul de telefon al „Call Center”–ului A.N.S.V.S.A. 0800 826 787, care poate fi apelat non-stop, gratuit din orice retea de telefonie.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Un restaurant de pe litoral, inchis pentru nereguli