Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a indemnat Romania sa dezvolte sectorul privat si sa eficientizeze economia, afirmand ca, pentru un mediu de afaceri benefic companiilor americane si romanesti, este nevoie de un sistem juridic transparent, lipsit de coruptie.
"Prioritatea Statelor Unite este aceea de a vedea Romania ca o democratie eficienta sustinuta de o piata libera activa, transparenta si eficienta. Pentru a reusi, Romania trebuie nu doar sa-si reduca deficitul, asa cum i-au cerut Fondul Monetar International si alte organizatii de creditare, ci si sa-si largeasca sectorul privat", a afirmat Gitenstein, intr-un discurs sustinut la celebrarea a 130 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si SUA, potrivit NewsIn.

Ambasadorul Gitenstein a adaugat ca doar 22% din populatie lucreaza in sectorul privat, in timp ce in Germania este vorba de 43%, in Slovenia 40% si in Ucraina 36%. "Din acest punct de vedere, Romania este cu doar jumatate de procent inaintea Moldovei, care abia incepe sa-si dezvolte economia de piata", a mentionat ambasadorul SUA la Bucuresti.

Mark Gitenstein a precizat ca, de aceea, Ambasada SUA investeste atat de mult timp si atat de multa energie pentru incurajarea dezvoltarii sectorului privat, nu doar ajutand companiile americane sa intre pe piata din Romania, ci si sustinand un mediu de afaceri benefic companiilor americane si romanesti.

"Pentru aceasta este nevoie de un sistem juridic transparent, lipsit de coruptie si de un guvern care sa ia decizii previzibile si rationale", a subliniat ambasadorul SUA.

Ambasadorul Gitenstein a mai spus ca sprijinul oferit de Romania in Irak si in Afganistan este apreciat in mod deosebit, iar decizia tarii noastre de a gazdui elemente ale sistemului american de aparare antiracheta este extrem de important atat pentru SUA, cat si pentru statele vecine. " Sunteti unul dintre cei mai de incredere aliati din regiune si avem nevoie de voi in continuare.

Cu toate acestea, fara o economie eficienta si robusta niciuna dintre aceste initiative strategice sau aliante din care Romania face parte nu este sustenabila", a conchis ambasadorul SUA la Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri