Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca Executivul nu are in acest moment capacitatea sa reduca taxele sau sa "stimuleze consumul prin majorari salariale", apreciind ca o masura complementara importanta luata de Guvern a fost "mentinerea" actualului nivel al impozitelor.
"Sunt absolut convins ca, din punctul de vedere al tuturor cetatenilor romani, acest tip de masuri sunt cele care sunt necesare in acest moment si sunt singurele care astazi ne aduc echilibrele de care avem nevoie. (...) Exista un numar mare de persoane care spun ca nu exista o alternativa din punctul de vedere al masurilor active pe care le ia Guvernul. De la inceputul anului si pana acum Guvernul a luat masuri, vom lua in continuare masuri. Masurile se iau in mod constant", a spus Vladescu, potrivit NewsIn.

Ministrul Finantelor a explicat ca Romania nu are capacitatea de a lua masuri anti-criza ca alte state, "cu costuri foarte mari", din cauza "slabiciunii" bugetului, afirmand ca Executivul a facut "foarte mult" in domeniul masurilor complementare, mai ales prin mentinerea nivelului actual de taxe.

"Noi nu avem capacitatea in momentul de fata sa stimulam consumul prin majorari salariale, noi nu avem capacitatea in acest moment sa reducem taxele. Am luat decizia de a mentine taxele, iar mentinerea taxelor la nivelul actual este una dintre cele mai solide masuri de sustinere economic. (...) Normal ca, daca nu le reduci, cineva iti spune <<n-ati facut nimic>>. Am facut foarte mult, mentinem taxele la nivelul actual", a spus Vladescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri