Revista presei de business: Cele mai importante subiecte ale zilei

Respingerea motiunii de cenzura, stiri despre companii si interviuri despre piata de capital, acestea sunt cele maiimportante stiri din presa de business de astazi.
Ziarul Financiar scrie despre condamnarea a inchisoare a sefului SIF Oltenia, Dinel Staicu, si a fostului presedinte al BIR Ion Popescu, intr-un dosar privind o frauda de cinci milioane de euro, o parte din bani fiind folositi de Staicu pentru actiuni la SIF.

Daily Business abordeaza subiectul furturilor si pagubelor produse bancilor de catre oameni care folosesc acte flase sau apeluri telefonice deviate.

Intr-un interviu acordat ziarului Bursa, presedintele Bursei de Valori Bucuresti vorbeste despre intentia de consolidare a pietei de capital autohtone.

Hotnews.ro scrie despre cum cetatenii pot dona bani la bugetul de stat pentru a ajuta Romania sa iasa din criza. Ministerul Finantelor a oficializat modalitatea prin care romanii- persoane fizice sau juridice- pot face donatii Bugetului de Stat.

Chiar daca spun ca numarul tigarilor de contrabanda vandute in Romania a mai scazut fata de inceputul anului, producatorii legali estimeaza ca autoritatile reusesc sa confiste doar 2-3% din totalul tigaretelor care se vand ilegal, dezvaluie Evenimentul Zilei.

"Bancile nu mai pot cere bani in plus de la clientii care isi platesc ratele", titreaza Romania Libera. Incepand cu data de 21 iunie, o data cu intra¬rea efectiva in vigoare a Ordonantei nr. 50, bancile din Romania nu mai au voie sa perceapa de la clienti comisionul de casierie de 4-5 lei. Acest comision a fost deja considerat abuziv de catre reprezentantii Protectiei Consumatorilor, insa bancile incriminate au contestat in instanta amenzile primite.

Pe fondul deprecierii leului in raport cu dolarul, pretul produselor precum tricotajele, citricele, graul sau conservele de peste, importate pe dolari din afara UE a crescut simtitor. Urmeaza cresterea pretului aparatelor electrocasnice, avertizeaza cotidianul Adevarul.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri