Se va incheia un acord-cadru cu un singur agent economic pe o durata de 48 de luni, conform NewsIn.

Ofertantii trebuie sa depuna o garantie de participare de 10.000 lei (Etapa II), precum si o garantie de buna executie de 5% din valoarea fara TVA a fiecarui contract subsecvent.

Operatorul economic trebuie sa faca dovada realizarii unei cifre medii anuale de afaceri pe ultimii trei ani (media aritmetica a anilor 2007, 2008 si 2009(30.06.2009)) de cel putin 150.000 euro, iar rezultatele exercitiilor financiare sa fie pozitive.

Vor fi selectati primii 15 operatori economici calificati, prioritizati in ordinea descrescatoare a mediei aritmetice a cifrei de afaceri calculata pentru anii 2007, 2008 si 2009.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 22 iulie, ora 16:00, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 iulie, ora 10:00. Va fi aleasa oferta cea mai avatnajoasa din punct de vedere economic.

Potrivit unei Ordonante de Urgenta aprobate de Guvern, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a fost trecut din coordonarea premierului Emil Boc in subordinea Ministerului Dezvoltarii si Turismului, condus de Elena Udrea.

Decizia a fost luata, potrivit actului normativ, pentru ca Ministerului Dezvoltarii si Turismului (MDRT) nu dispune de structuri proprii in teritoriu ”pentru asigurarea activitatii de monitorizare, control si evaluare”, sau de colectare a informatiilor din piata constructiilor.

Dezvoltarea unei structuri proprii nu este oportuna, in contextul in care trebuie luate masuri de reducere a personalului bugetar si a cheltuielilor publice, se arata in document.