Dumitru Costin si-a dat demisia din BNS

Dumitru Costin a anuntat ca si-a depus mandatul de presedinte al Blocului National Sindical (BNS) ca urmare a esecului protestelor organizate de sindicate impotriva masurilor de austeritate anuntate de Guvern, urmand ca viitorul presedinte al BNS sa fie, cel mai probabil, Ion Pisc.
"Cineva trebuia sa-si asume esecul acestui calendar de proteste care nu a dus la stoparea adoptarii masurilor de austeritate. Mi-am depus mandatul si Consiliul national al BNS, care va avea loc intre 7 si 9 iulie, va analiza cine va fi noul preseidnte al confederatiei", a declarat Dumitru Costin, citat de NewsIn.

Acesta aprecizat ca viitorul presedinte al BNS ar putea fi actualul prim vicepresedinte, Ion Pisc, si ca protestele reprezentantilor confederatiei sindicale pe care o reprezinta vor continua in fata Palatului Cotroceni.

"Protestele se vor muta in zona Palatului Cotroceni. O decizie privind data reluarii acestora va fi luata maine, cand urmeaza sa ne intalnim cu toti liderii sindicali", a spus Costin.

Pe de alta parte, acesta a precizat ca BNS va sustine in instanta toate procesele intentate de bugetari si pensionari impotriva masurii guvernului de reducere a salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri