Parlamentarii PSD au depus astazila Curtea Constitutionala sesizarea privind neconstitutionalitatea legii prin care sunt reduse salariile si pensiile si asupra careia Guvernul Boc si-a angajat raspunderea. De asemenea social-democratii au contestat, ieri, la CCR, legea care prevede recalcularea pensiilor special, potrivit NewsIn.

Totodata, sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie au sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) cu privire la neconstitutionalitatea Legilor de austeritate asumate de Guvern, care vizeaza reducerea pensiilor si salarilor, dar si a pensiilor speciale, potrivit unui comunicat.

Astfel, ICCJ a depus doua sesizari la Curtea Constitutionala. Guvernul Emil Boc si-a asumat, la sfarsitul lunii mai, raspunderea pe achetul de masuri de austeritate pe care le-a stabilit in scrisoarea catre FMI, in urma evaluarii trimestriale a Fondului din aprilie.

Asumarea s-a facut pe doua proiecte de lege separate. Primul proiect de Lege prevede reducerea cheltuielilor din sistemul bugetar prin taierea salariilor, pensiilor si a ajutoarelor sociale. Cel de-al doilea prevede recalcularea pensiilor speciale.