Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, la Tg. Mures, ca Romania are cele mai multe proiecte de absorbtie a fondurilor europene, dar ca nu a reusit sa atraga si bani pentru ele, apreciind ca o parte din vina apartine Asociatiilor de Dezvoltarea Intercomunitare din tara.

„Avem 5,6 miliarde de euro in 2007-2013 pe care trebuie sa ii cheltuim. Sunt programe mari de infrastructura, aici suntem primii din Europa in ceea ce priveste semnarea contractelor la programe mari pe mediu. Suntem primii. Dar, in ceea ce priveste absoritia fondurilor europene, din pacate nu ne putem lauda. Suntem printre ultimii", a spus Laszlo Borbely (foto), citat de NewsIn.

Potrivit acestuia din cele 21 de contracte in valoare de 2,2 miliarde de euro s-au cheltuit doar 35 de milioane euro.

Ministrul crede ca Romania nu este capabila sa atraga aceste fonduri din doua motive: procedurile rigide ale Uniunii Europene si incapacitatea administrativa si manageriala a Asociatiilor de Dezvoltarea Intercomunitara.

Ministrul a participat la cea de-a sasea reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Sectorial (POS) unde au fost prezentate progresele in implementarea POS Mediu si noutatilor intervenite in derularea Programului, aspectele financiare caracteristice, Raportul Anual de Implementare.

Bugetul total al POS Mediu este de aproximativ 5,6 miliarde euro, din care 4,5 miliarde euro reprezinta finantare nerambursabila a Uniunii Europene si peste 1 miliard euro reprezinta contributia nationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri