"Ii vom inainta presedintelui o scrisoare in care sa-i solicitam sa respinga legislatia ce vizeaza masurile de austeritate si sa o returneze catre Parlament. Nu credem ca actiunea noastra (protestul de la Cotroceni, n.r.) va avea impact, dar trebuie sa-l responsabilizam pe presedinte asupra faptului ca actuala legislatie poate fi imbunatatita", a declarat Hossu, citat de NewsIn.

Pe de alta parte, liderii celor cinci confederatii sindicale au hotarat sa sustina incepand cu 15 iulie toate procesele intentate de bugetari impotriva statului pentru neaplicarea masurii de reducere a salariilor cu 25% si actiunile in instanta ale pensionarilor care ar putea fi demarate de la 1 august.

Liderul Cartel Alfa a mai anuntat ca va sustine o campanie a cetatenilor cu drept de vot indreptata impotriva parlamentarilor care au validat legile privind reducerea cheltuielilor prin care fiecare deputat si senator sa fie avertizat ca nu va mai fi ales la viitoarele alegeri.

Liderii confederatiilor sindicale au mai hotarat sa depuna plangere impotriva statului roman la Organizatia Internationala a Muncii si sa sustina o rezolutie comuna care va fi transmisa Confederatiei Internationale a Sindicatelor.

Totodata liderii sindicali spun ca incepand cu 1 august va incepe consultarea membrilor de sindicat in vederea reluarii protestelor incepand cu luna septembrie.