Cheltuielile cu bunurile si serviciile ale institutiilor si autoritatilor publice din intreaga tara trebuie reduse cu 20% pana la finele anului, iar consumul de carburanti in ministere, prefecturi, consilii judetene si locale - cu 50%, potrivit unei OUG.
Premierul Emil Boc a declarat ca masura reducerii cu 20% se aplica, printre altele, cheltuielilor cu deplasarile interne, externe, cu serviciile de telefonie mobila si cu mobilierul. De la aceasta regula fac exceptie cheltuielile cu serviciile medicale, medicamentele si cu materialele sanitare.

Guvernul a introdus, prin aceeasi OUG aprobata miercuri, "normative" pentru consumul de carburanti, care trebuie injumatatit pana la finele anului. Astfel, un autoturism utilizat de un ministru va consuma 200 de litri lunar in loc de 400, la institutiile de specialitate ale administratiei publice centrale (precum CNAS n.r.) consumul se reduce de la 300 la 150 de litri lunar, la prefecturi si la alte institutii si autoritati judetene - de la 350 la 175 de litri lunar, potrivit NewsIn.

Un autoturism utilizat la consiliile judetene mai are dreptul la 150 de litri lunar (in loc de 300), unul utilizat la consiliile locale poate folosi 75 de litri in loc de 150.

Prevederile privind reducerea consumului de combustibil nu se aplica la vami, la Garda Financiara, in cazul activitatilor de transport valori, la serviciile de ambulanta si la SMURD, in cazul transportului persoanelor private de libertate si al elevilor, cu microbuzele scolare. Nu se aplica nici in cazul institutiilor din domeniile aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Premierul a precizat ca unele autoritati locale au respectat OG 80/2001 cu privire la consumul de carburanti, iar altele si-au stabilit un consum mai mare, prin hotarari ale consiliilor judetene sau locale, aspect care apare si intr-un raport al Curtii de Conturi.

Potrivit raportului Curtii de Conturi, presedintele Consiliu Judetean Vrancea, Marian Oprisan, beneficiaza de un consum "nelimitat" de combustibil, iar presedintii consiliilor judetene din Brasov, Caras-Severin, Harghita si Hunedoara au dreptul la 800 de litri lunar.

Presedintii consiliilor judetene din Arges, Dambovita, Neamt si Teleorman au dreptul la 600 de litri lunar, iar cei din Bacau, Bihor, Buzau, Giurgiu, Tulcea, Dolj si Olt - la 500 de litri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri