Liderul PDL Valeriu Stoica a spus ca PDL-istii vor stabili daca este oportuna remanierea Guvernului sau acordarea unei perioade de gratie de sase luni, pentru aplicarea masurilor de austeritate, urmand ca decizia sa fie luata in structurile de conducere ale PDL, scrie 9AM.
Ministrul Dezvoltarii Elena Udrea a sustinut ca decizia privind o eventuala remaniere trebuie luata in urma unei analize a performantelor ministrilor, completand ca schimbarea unora dintre ei poate avea consecinte "de prelungire a implementarii" masurilor de austeritate.

"Trebuie o analiza si daca se va considera ca unii ministri nu au avut performanta necesara poate fi remaniere (...) Remanierea ar putea sa aiba si consecinte de prelungire a implementarii masurilor pe care le-am luat, pentru ca o data venit un ministru nou, ii trebuie ceva timp sa se acomodeze cu ministerul si probabil ca ar prelungi implementarea masurilor, lucru de care nu avem nevoie. Pe de alta parte, daca in urma unei analize vor fi concluzii clare ca anumite ministere pot fi mai eficiente cu alti ministri, atunci decizia va fi a remanierii", a explicat Elena Udrea.

Ea a sustinut ca acest subiect este probabil sa fie discutat in cadrul intalnirii de duminica seara de la Snagov, pe motiv ca "exista aceasta discutie in special la nivelul colegilor din Parlament care au unele nemultumiri in legatura cu unii ministri din Guvern". Cat priveste prezenta lui Traian Basescu la reuniune, Udrea a spus ca participarea sefului statului nu este confirmata deocamdata.

Lista ministrilor vizati de remaniere

* Mihai Seitan - ministrul Muncii - amenintat cu remanierea inca din februarie pentru ca a lansat ideea acordarii diferentiate a alocatiilor pentru copii, in functie de veniturile parintilor.

* Sebastian Vladescu - ministrul Finantelor - si el amenintat din februarie cu remanierea pentru ca a vorbit despre impozitarea tuturor pensiilor.

* Daniel Funeriu - ministrul Educatiei - este in topul posibililor remaniabili pentru imaginea proasta in presa, dar si ca urmare a scandalului recent in care a fost implicata fosta sa consiliera si purtatoare de cuvant, Melania Vergu.

* Mihail Dumitru - ministrul Agriculturii - ar putea fi demis pentru proasta comunicare cu propriul partid, PDL.

* Radu Berceanu - ministrul Transporturilor - ar putea fi indepartat din guvern, deoarece ministerul pe care-l conduce, Transporturile, ar urma sa fie comasat cu cel al Dezvoltarii si Turismului, condus de Elena Udrea. Berceanu, formeaza alaturi de Videanu si Blaga, asa-numita tripleta BVB, despre care presa spune ca Traian Basescu ar fi interesat sa scape.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ministrul Mediului a anuntat decizia in legatura cu taxa auto