APDRP va incheia contracte de finantare pentru inca 473 de proiecte de investitii din cadrul Masurii 312 – Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 – 2013, valoarea nerambursabila fiind de peste 80 milioane euro.
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a comunicat ca vor primi finantare toate proiectele declarate eligibile, dar care nu au fost selectate pentru finantare si care au intrunit cel putin 80 de puncte in procesul de selectie. Proiectele care vor fi finantate au fost depuse in sesiunile de licitatie din octombrie – noiembrie 2009, respectiv noiembrie – decembrie 2009, arata NewsIn.

"Aceasta suplimentare s-a facut de catre Autoritatea de Management pentru PNDR in urma analizei sumelor ramase din alocarile financiare aferente Masurii 312 pana in prezent. Totodata, s-a avut in vedere faptul ca numeroase proiecte au primit un punctaj foarte mare, ceea ce arata o viabilitate economico-financiara ridicata si, in consecinta, li s-a oferit solicitantilor oportunitatea de a implementa aceste afaceri", potrivit APDRP.

In sesiunea octombrie – noiembrie au fost depuse 919 proiecte conforme, cu valoarea de 216,41 milioane de euro. Dintre acestea au fost selectate pentru finantare 328 de proiecte.

In cadrul sesiunii din noiembrie – decembrie 2009 au fost depuse la Oficiile Judetene ale APDRP un numar mare de proiecte, respectiv 1.137 de proiecte conforme, dintre care au fost selectate pentru contractare 455 de proiecte.

Din momentul lansarii Masurii 312 au fost depuse 2.200 de proiecte conforme, cu valoarea de 336,49 milioane de euro, din care au fost selectate spre finantare 909 proiecte. Pana in prezent sunt contractate 684 de proiecte in valoare de aproape 100 de milioane de euro. La aceste contracte se vor adauga si cele 473 de cereri de finantare selectate suplimentar.

Finantarea nerambursabila in cadrul acestei Masuri poate ajunge pana la 70% din valoarea totala eligibila a investitiei, dar nu va putea depasi 200.000 de euro. Fondurile europene nerambursabile acordate prin Masura 312 pot sprijini peste 200 de activitati eligibile, care vor fi dezvoltate numai in mediul rural.

Beneficiarii selectati pentru finantare vor fi notificati in scris de catre personalul APDRP in vederea semnarii contractului la sediile Centrelor Regionale de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri