Ziarele au continuat sa scrie si astazi despre inrautatirea situatiei economice a Romaniei in contextul crizei mondiale, despre cele 2 milioane de romani care muncesc la negru, dar si despre noul regim fiscal, care urmeaza sa fie aplicat de la 1 iulie.
Money Express analizeaza ce se va intampla cu economia Romaniei in urmatoarele 12 luni. „Sunt deja trei ani de cand croim scenarii de criza, iar 2011 va fi, probabil, al patrulea. Variabilele noi – deciziile guvernamentale – complica insa teribil ecuatia. Chiar si in aceste conditii, plamanul sanatos al Romaniei – economia privata – e gata sa-si ajusteze ritmul respiratiei”.

Ziarul Financiar
scrie despre faptul ca scaderea fara precedent a pietei de leasing, forteaza asiguratorii sa gaseasca noi resurse de crestere, intensificand competitia pentru a atrage clienti persoane fizice pe Casco este tot mai intensa.

„Companiile de asigurari incearca sa compenseze reducerea puternica a businessului cu asigurari Casco aferente contractelor de leasing prin atragerea de clienti persoane fizice, dupa ce pana acum s-au concentrat pe segmentul clientilor corporate, care aduceau cea mai mare parte din afaceri”, titreaza Ziarul Financiar.

DailyBusiness.ro scrie ca pe fondul crizei, magazinele de cartier reiau vanzarile pe datorie. "Magazinele de proximitate atrag tot mai multi clienti in dauna marilor hipermarketuri, pe fondul scaderii consumului. Principalele atu-uri ale comertului din cartier sunt preturile mici, gama de produse de baza si, mai nou, sistemul de plata "la salariu"".

De la 1 iulie romanii vor avea de infruntat si mai multa birocratie. „Sub noul regim fiscal, raportarile vor fi mai dese, iar termenii nu sunt clar definiti. De aceea, expertii cred ca masurile vin impotriva dezvoltarii naturale a afacerilor”, scrie Adevarul.

Desi dezvoltatorii nu pot vinde case nici in viata reala, nici in mediul virtual, acestia sunt bucurosi ca si-au redus costurile de opt ori fata de cele presupuse de un targ imobiliar, potrivit Gandul.

In Romania, doua milioane de persoane lucreaza la negru. „O treime dintre salariati isi primeste banii in plic, fara ca angajatorul sa achite vreo taxa la stat. Fenomenul a inflorit mai ales acum, in perioada de criza”, informeaza Evenimentul Zilei.

Guvernul ar putea aproba astazi impozitarea tichetelor de masa si a platilor compensatorii, relateaza HotNews.ro. „Impactul financiar al acestei masuri pentru ultimele sase luni ale anului 2010 ar fi un plus de venituri bugetare de 345 de milioane de lei pentru tichetele de masa, 45 de milioane de lei pentru tichetele cadou, 1,7 milioane de lei pentru tichetele de vacanta si 1.000 de lei pentru tichetele de cresa”.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri