Camioanele au fost identificate in zona punctului de frontiera Giurgiu, iar conducatorii auto au prezentat documente intocmite pe numele unui operator economic roman, scrie NewsIn.

"Deoarece nu exista justificare legala pentru transportul acestei cantitati de tutun, existand indicii ca urma sa fie utilizat in productia clandestina de tigarete, marfa a fost retinuta, iar investigatiile continua in vederea identificarii si destructurarii intregii retele infractionale", se arata in comunicat.

Din verificarile operative a rezultat ca agentul economic este specializat in productia de mobilier, iar reprezentantul acestuia a declarat in scris ca nu a solicitat si nu cunoaste respectiva tranzactie cu tutun, potrivit ANAF.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice. In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).