Guvernul roman a adoptat in sedinta de guvern de ieri unele modificari la hotararile pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltarii economice durabile. Mai exact, guvernul a extins schemele de ajutor de stat si pentru proiectele de investitii de valori mai reduse realizate de sectorul IMM.

Derularea pana in prezent a schemei de ajutor de stat a impus extinderea acordarii de ajutoare de stat si pentru proiectele de investitii cu o valoare mai mica, dar cu impact asupra cresterii economice si dezvoltarii regionale, care poate duce la cresterea numarului de beneficiari de ajutoare de stat, precizeaza Ministerul Finantelor Publice in cadrul unui comunicat de presa.

Astfel, s-a modificat conditia de eligibilitate referitoare la valoarea minima a investitiei si numarul minim de noi locuri de munca in sensul scaderii pragurilor initiale (mimim 30 milioane euro si minim 300 locuri de munca).

In continuare se vor avea in vedere trei categorii de proiecte eligibile:

  • investitii intre 10 - 20 milioane euro, inclusiv, si minim 100 de noi locuri de munca;
  • investitii intre 20 - 30 milioane euro, inclusiv si minim 200 de noi locuri de munca;
  • investitii care depasesc 30 milioane euro si minim 300 de noi locuri de munca.
Prin extinderea schemei de acordare a ajutoarelor de stat se are in vedere crearea a 5.000 de noi locuri de munca in conditiile in care rata somajului a crescut puternic in 2009 si in prima parte a acestui an. Statul se asteapta ca intreprinderile mici si mijlocii sa acceseze circa 200 mil. euro prin aceasta schema de ajutor.

Masurile de sprijin acordate de autoritati nu sunt supuse obligatiei de notificare si autorizare de catre Comisia Europeana.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Orban: Am incredere ca putem reusi investirea din prima