CCR a amanat pentru astazi la ora 9.00 dezbaterile in cazul celor cinci sesizari facute de ICCJ, PSD si PNL, cu privire la constitutionalitatea legilor de taiere a pensiilor, a salariilor si a pensiilor speciale, asumate de Guvern, au declarat surse oficiale citate de NewsIn.

Dezbaterile de joi au durat aproximativ cinci ore, sedinta fiind cu usile inchise.

Parlamentarii PSD au depus, pe 16 iunie, la Curtea Constitutionala sesizarea privind neconstitutionalitatea legii prin care sunt reduse salariile si pensiile si asupra careia Guvernul Boc si-a angajat raspunderea. De asemenea social-democratii si liberalii au contestat, marti, la CCR, legea care prevede recalcularea pensiilor speciale.

Totodata, sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie au sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) cu privire la neconstitutionalitatea Legilor de austeritate asumate de Guvern, care vizeaza reducerea pensiilor si salarilor, dar si a pensiilor speciale, potrivit unui comunicat remis pe 15 iunie. Astfel, ICCJ a depus doua sesizari la Curtea Constitutionala.

Guvernul Emil Boc si-a asumat, la sfarsitul lunii mai, raspunderea pe achetul de masuri de austeritate pe care le-a stabilit in scrisoarea catre FMI, in urma evaluarii trimestriale a Fondului din aprilie. Asumarea s-a facut pe doua proiecte de lege separate. Primul proiect de Lege prevede reducerea cheltuielilor din sistemul bugetar prin taierea salariilor, pensiilor si a ajutoarelor sociale. Cel de-al doilea prevede recalcularea pensiilor speciale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Iordache,dupa raportul Comisiei de la Venetia: Sunt modificari laudate