In asteptarea deciziei Curtii Constitutionale cu privire la scaderea salariilor bugetare si a pensiilor, publicatiile scriu astazi despre modul in care masurile de austeritate afecteaza populatia si mediul de business, dar si despre agitatia de pe scena politica.
Ziarul Financiar realizeaza un top al celor mai mari zece retele de farmacii din Romania, ale caror afaceri cumulate depasesc 800 de milioane de euro. „Dupa mai multi ani de extindere agresiva, retelele de farmacii au fost mai prudente anul trecut si au asteptat reglarea fluxului de bani care vin de la casa”, potrivit ZF.

Cum poti reduce factura de energie la birou? Daily Business.ro ofera mai multe sfaturi pentru proprietarii care vor un consum mai scazut de energie. „Numarul cladirilor <<verzi>> din Romania este extrem de redus, dar pe piata se inregistreaza un interes mai mare fata de eficienta energetica, ca urmare a crizei economice”, observa jurnalistii publicatiei online.

„Populatia va manca cu pana la 25% mai putin, firmele concediaza sau intra in faliment” este concluzia la care au ajuns jurnalistii de la Money.ro intr-un articol despre cum va arata mediul de afaceri romanesc in conditiile masurilor de austeritate.

HotNews.ro vorbeste intr-un articol despre „O noua inclestare pe functiile de prim-vicepresedinte in PDL: Garda veche refuza solutiile lui Basescu”. Marul discordiei a aparut duminica, la intalnirea de la Snagov, atunci cand Basescu a propus „reimprospatarea” partitudului.

„Companiile profitabile ale statului: Guvernul ne lasa fara bani de investitii” - titreaza Bursa, intr-un articol despre cum poate da peste cap planurile companiilor de stat de masura Guvernului prin care le obliga sa verse 90% din beneficiu la bugetul public.

Intr-un interviu acordat publicatiei Curierul National, Constantin Tampiza, fostul director general al LukOil Romania, spune ca „acum trebuie sa platim pentru greselile din trecut: populism, masuri economice luate politic”.

Potrivit Evenimentului Zilei, „Curtea Constitutionala tine in sah guvernul”, astazi urmand a fi luata o decizie in privinta taierilor de pensii si salarii. „Daca solutia e declarata neconstitutionala, avem solutia a doua: majorarea taxelor”, a declarat Sebastian Lazaroiu, consilier prezidential.

„Aproximativ 4.000 de sindicalisti sunt asteptati sa picheteze, vineri, sediul Palatului Cotroceni”, titreaza Adevarul. Oamenii vor sa ceara presedintelui Basescu sa refuze promulgarea Legii privind instituirea masurilor de austeritate.

Din editia de astazi a Capital.ro afli cum am ajuns codasii UE la incasari bugetare. „Romania este pe ultimul lor in UE in ceea ce priveste nivelul incasarilor din taze si impozite raportate la PIB”, anunta publicatia.

„Nu mai puteti sa va taxati unii pe altii la nesfarsit”, spune Mark Gitenstein, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti intr-un interviu acordat Romaniei libere. „Dar avem aceleasi probleme ca si in SUA, asa ca cine suntem noi sa criticam” - este concluzia la care ajunge Gitenstein.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri