El a explicat ca Fondul evalueaza impactul hotararii Curtii Constitutionale cu privire la masurile fiscale propuse de guvern si a precizat ca "masurile afectate reprezentau o parte importanta a modificarilor aduse programului care este sprijinit de un acord stand-by", scrie NewsIn.

"Pana la identificarea unor masuri alternative, reuniunea Consiliului privind cea de-a patra revizie a aranjamentul stand-by, programata pentru luni, 28 iunie, a fost amanata", a transmis seful misiunii FMI in Romania, vineri noapte, intr-un comunicat.

El a adaugat ca "discutiile privind masuri alternative sunt deja destul de avansate si suntem increzatori ca vom reusi sa inaintam revizia Comitetului executiv al Fondului foarte curand".

Curtea Constitutionala a decis, in urma analizarii Legilor pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, ca articolul ce prevede reducerea tuturor pensiilor cu 15% este neconstitutional, precum si cel care prevede recalcularea pensiilor de serviciu ale magistratilor. Reducerea salariilor bugetarilor cu 25% este constitutionala, au decis judecatorii Curtii.

O decizie cu privire la masurile impuse de verdictul de vineri al CCR va fi luata in sedinta extraordinara de sambata a Executivului.

FMI a conditionat acordarea urmatoarei transe din imprumut de aplicarea masurilor prevazute in cele doua Legi.