Ministrul de Interne,Vasile Blaga,a declarat ca afirmatia sa potrivit careia Guvernul ar trebui sa plece daca va decide majorarea taxelor nu se aplica in prezent, pentru ca viza strict situatia in care cresterea taxelor ar fi fost decisa dupa aplicarea masurilor de taiere a pensiilor si salariilor.
"Am spus ca, daca se aplica masurile asupra carora Guvernul si-a asumat raspunderea si totusi se ajunge la ridicarea taxelor, atunci Guvernul ar trebui sa plece. Nu suntem in aceasta situatie. Guvernul este departe de a fi aplicat masurile propuse prin asumarea raspunderii", a explicat liderul PDL, la Realitatea TV, transmite NewsIn.

Intrebat daca Guvernul nu a stiut ca reducerea pensiilor este neconstitutionala, Blaga a negat: "Daca aveam cea mai mica nelamurire in acest sens - am consultat si noi juristi- nu propuneam lucrurile astea", a spus ministrul.

El a comentat si afirmatia deputatului PNL Ciprian Dobre, conform caruia modificarea Codului fiscal, necesara pentru marirea TVA, nu se poate face prin OUG, asa cum a anuntat premierul, aratand ca acest lucru s-a intamplat si in perioada guvernarii liberale.

Intrebat daca este posibil ca modificarea Codului prin ordonanta sa fie declarata neconstitutionala, Blaga a subliniat: "Nici gand. Intotdeauna s-au facut modificarile codului fiscal prin OUG, chiar si dl Dobre, cand era prefect, poate isi aduce aminte ca s-au facut".

Intrebat de ce "era suparat ministrul Sebastian Vladescu", la momentul anuntului privind majorarea TVA, Blaga a aratat ca acesta "are toate motivele", dar a subliniat ca Vladescu nu are alta pozitie in privinta deciziei luate decat premierul.

"Domnul Vladescu nu are alta parere decat dnul Boc. Amandoi au spus acelasi lucru: pacat ca nu am putut aplica masurile dureroase, dar cele mai bune din punct de vedere economic, pe care le-am gandit. Din pacate suntem obligati sa marim TVA. Asa au spus amandoi", a aratat liderul PDL.

Pe de alta parte, ministrul Internelor a precizat ca, in ultimele doua luni, contrabanda cu tigari s-a redus de la 36% la 26%, si ca se va reduce in continuare. El a mai spus ca Executivul va face "reduceri clare in tot ce inseamna administratia locala si centrala".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri