In cadrul anchetei de conjunctura din luna iunie 2010, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +2%).

In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza o scadere moderata, soldul conjunctural fiind de -14% pe total industrie prelucratoare (-16% la intreprinderile foarte mari, cu 500 salariati si peste).

Pentru unele dintre activitati se va inregistra o tendinta de scadere mult mai accentuata decat pe total: metalurgie; fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului si fabricarea substantelor si a produselor chimice (solduri conjuncturale -54%, -50% si respectiv -38%).

Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza o relativa stabilitate a acestora in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +4%).

Potrivit estimarilor din luna iunie 2010, in activitatea de constructii se va inregistra, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural -3%) si o scadere moderata a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -11%).

Managerii estimeaza o scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -12%), aceasta tendinta fiind data in special de intreprinderile mici, cu mai putin de 50 salariati.

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza o relativa stabilitate a acestora.

Managerii din sectorul de comert cu amanuntul au estimat in luna iunie 2010 o scadere moderata a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural -10%).

Volumul total al vanzarilor de marfuri
va avea o tendinta de scadere moderata (sold conjunctural -9%).

Volumul comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri vor inregistra o scadere moderata (sold conjunctural -11%).
Angajatorii prognozeaza, pentru urmatoarele trei luni o scadere moderata a numarului de salariati din acest sector (sold conjunctural -10%).
Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor creste (sold conjunctural +25%).

Conform estimarilor din luna iunie 2010, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste scadere moderata (sold conjunctural -8%).
In sectorul de servicii se estimeaza, pentru urmatoarele trei luni, scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -7%). Aceasta tendinta este data in special de intreprinderile mici (1-49 salariati).

Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor vor avea o tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural -3%).