Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, a declarat ca inca nu stie daca pretul gazelor va creste de la 1 iulie in functie de majorarea TVA la 24%, dar ca orice miscare in preturi acum poate avea efecte halucinante.
"Inca nu am luat o decizie in ceea ce priveste pretul gazelor naturale destinate populatiei. De la 1 iulie, este posibil orice: fie sa creasca cu inflatia, fie sa ramana nemodificate. Vom anunta in zilele urmatoare decizia luata. Insa a aparut un nou factor de care vom tine cont in decizia noastra, si anume majorarea TVA cu 24%. In aceste momente, orice miscare in preturi la produse si servicii destinate unei mase mare de oameni poate avea efecte halucinante", a precizat Petru Lificiu, citat de NewsIn.

In ceea ce priveste pretul energiei electrice, Lificiu a spus ca acesta va ramane nemodificat pana la 1 ianuarie 2011.

De asemenea, presedintele ANRE declara recent ca furnizorii de gaze naturale din Romania au cerut scumpirea gazelor cu pana la 30%, dar ca ANRE nu va ceda asa usor solicitarilor acestora.

Pe parcursul anului trecut, ANRE a decis ieftinirea gazelor pentru consumatori de doua ori: la 1 mai 2009, ANRE a redus pretul cu 3% la factura finala de gaze, iar de la 1 iulie, cu 5%.

ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are rolul de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si