Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat ca Fondul Monetar International a programat pentru vineri, 2 iulie, intrunirea Consiliului Director in cadrul careia se va decide acordarea celei de-a cincea transe de imprumut Romaniei.

"Deficitul bugetar agreat cu Fondul este de 6,8%", a spus Vladescu. "In ceea ce priveste majorarea impozitelor pe locuinte, ea a fost scoasa din textul Codului Fiscal publicat ieri si va fi publicat maine, fara modificari, intr-o noua ordonanta", a declarat Vladescu, citat de NewsIn.

Consiliul Director al FMI nu s-a intrunit pana acum din cauza propriilor formalitati interne, si "atat FMI, cat si CE, au imbratisat si saluta masurile pe care guvernul urmeaza sa le introduca de la 1 iulie", a declarat, luni, Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI.

"Boardul FMI, care se va reuni, sper, in aceasta saptamana - nici nu mai are importanta daca este miercuri sau vineri sau saptamana cealalta, dar, e clar ca intr-un interval foarte scurt de timp acest board se va intruni - va da un semnal foarte clar Romaniei. Aceasta amanare nu este legata de faptul ca nu au fost facute toate lucrurile (de partea romana - n.r.), ci, de anumite reguli care trebuie respectate in Fond vis-a-vis de circulatia documentelor, si asa mai departe. Deci, este o problema interna a Fondului", a spus, luni, Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI a invitat "la calm" toate fortele politice si publice, precum si mediul privat.

"Toate fortele politice, fortele de politica monetara si fiscala, trebuie sa dea dovada de maturitate", a mai spus el.

"Am invitat lumea la calm, la o atitudine care sa aduca - daca nu neaparat incredere-, un tip de ratiune in ceea ce se spune. Este clar ca piata romaneasca este intr-o emotie puternica - atat piata valutara, cat si cea interna. Acest element psihologic care e important si in economie, si in politicile monetare si fiscale, trebuie temperat. Mesajul meu este un mesaj de calm, care sa conduca la normalitate in perioada urmatoare", a spus Tanasescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si