Reprezentantii Directiei Agricole Iasi au declarat, marti, ca inundatiile au afectat peste 750 de hectare de culturi agricole, pagubele fiind, potrivit unei evaluari preliminare, de circa 975.000 lei, transmite NewsIn.

Cele mai multe hectare de culturi agricole compromise, de floarea soarelui, sflecla de zahar si porumb, se afla in zona localitatilor Pascani, Valea Seaca si Belcesti.

Inundatiile au provocat in judetul Iasi decesul unui batran de 83 de ani, din Belcesti, iar aproape 70 de locuinte si gospodarii din Valea Seaca si Cristesti au suferit distrugeri majore. Autoritatile au evacuat zeci de persoane din calea apelor si au trimis o atentionare catre cinci comitete locale pentru situatii de urgente pentru evacuarea locuitorilor din zonele inundabile, in caz de necesitate.

Circulatia este in continuare intrerupta pe DJ 282 F, tronson Tatarusi - Iorcani, drum care a fost afectat pe o distanta de sase kilometri, cei 1.500 de locuitori din localitatea Iorcani fiind izolati.

In judetele Suceava si Botosani, inundatiile au provocat decesul a 11 persoane, mii de gospodarii si locuinte au fost avariate, iar sute de kilometri de drumuri au fost afectate. Cea mai grava situatie se inregistreaza in orasul Dorohoi, unde sapte persoane au murit.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
COD galben de inundatii in 13 judete