Majorarea cotei unice de impozitare sau, chiar mai rau, trecerea la un sistem de impozitare progresiva a veniturilor reprezinta variante de lucru pe care ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, le ia in calcul pentru elaborarea bugetului pentru 2011.

Romanii vor suporta din acest an o cota TVA majorata de la 19% la 24%, iar din 2011 risca sa suporte si o cota de impozitare mai mare (in prezent de 16%). Cea mai dureroasa varianta pentru economie ar fi trecerea la impozitarea progresiva a veniturilor, varianta care, insa, este luata in calcul de Sebastian Vladescu (foto), ministrul Finantelor Publice.

"Cred ca tot sistemul de taxe si impozite trebuie regandit pentru 2011. Deocamdata, elaboram optiuni pe care le oferim lumii politice, care trebuie sa decida in acord cu partenerii sociali, pentru ca este nevoie de consens", a declarat ministrul Finantelor Publice.

Vladescu a adaugat: "Din punctul meu de vedere, subiectul cota unica este deschis!".

El aprecizat ca ministerul are mai multe planuri alternative, dar faptul ca acestea exista nu inseamna ca isi si doreste sa le puna in aplicare, la fel cum nu si-a dorit nici majorarea cotei TVA cu 5 puncte procentuale.

"Lucram la un sistem nou de impozitare a proprietatilor din Romania si incercam sa identificam care ar fi cel mai bun sistem de evaluare a proprietatilor, astfel incat sa nu ii afectam pe cei care nu isi permit sa plateasca impozite mari", a precizat Vladescu.

Ministrul Finantelor Publice mai are in vedere pentru 2011 si alte masuri de largire a bazelor de impozitare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri