Efectele pe care le va avea, incepand de maine, majorarea TVA de la 19% la 24% sunt dezbatute pe larg in presa centrala de astazi. Deprecierea leului sau posibila disparitie a cotei unice de impozitare sunt, de asemenea, in vizorul presei economice.
In articolul cu titlul “In ce tara vom trai dupa 1 iulie”, cotidianul Adevarul face o analiza a modificarilor cauzate de majorarea TVA de la 19% la 24%. Potrivit Adevarul, normativele care intra acum in vigoare aduc scumpiri pe toata linia, impunand reorganizarea bugetelor atat in firme, cat si in gospodarii.

Daily Business scrie ca peste 400.000 de case de marcat vor trebui modificate astazi, pana la miezul noptii, pentru a putea aplica in timp util noul TVA de 24%. Dincolo de problemele firmelor, si consumatorii se vor lovi pe 1 iulie de problemele cu casele de marcat. In conditiile haosului creat de actualizarea softului, este posibil ca, in cazul in care luam un produs din galantar, la casa sa fim nevoiti sa scoatem mai multi bani din buzunar.

Ziarul Financiar titreaza ca vanzarile de alimente au explodat inainte de scumpiri. Retailerii mari au avut cresteri ale fluxului de clienti in magazine in ultimele zile, iar vanzarile de alimente de baza au explodat pentru ca romanii isi fac provizii de bunuri de larg consum inainte de aplicarea TVA-ului majorat.

Romania Libera analizeza deprecierea din ultima perioada a leului. Potrivit cotidianului, deprecierea din ultimele zile a monedei nationale seamana din ce in ce mai mult cu o reactie pur emotionala, chiar daca, oficial, leul a atins ieri un nou minim in raport cu euro.

Capital scrie despre posibila disparitie e cotei unice de impozitare. Modificarea cotei unice sau trecerea la un sistem pentru impozitare progresiva a veniturilor reprezinta o varianta de lucru pentru elaborarea bugetului pentru 2011, potrivit ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu. El a punctat ca, in ceea ce priveste TVA, optiunile sunt inchise, intrucat nu poate fi luata in calcul o noua majorare a acestei taxe.

In articolul "Cifra secreta a Guvernului. Cat va ajunge inflatia pana la sfarsitul anului", Gandul face o analiza a tintei de inflatie in 2010. Economistii sustin ca, cel mai probabil, inflatia va fi la finele acestui an sub 10%. Ei avertizeaza insa ca socul provocat de majorarea TVA va trece abia in vara lui 2011.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri