Transportatorii solicita Guvernului impozitarea diferentiata a activitatilor economice

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) solicita Guvernului, ca solutie de atenuare a efectelor crizei, impozitarea diferentiata, in functie de tipul de activitate economica, precum si cresterea, cu pana la 30%, a impozitului pentru toate activitatile comerciale.
Astfel, in opinia FORT, pentru activitatile economice productive de materii prime sau produse finite, impozitul ar trebui sa scada la 10%, in timp ce pentru activitatile de prestator servicii, impozitul trebuie sa ramana la nivelul actual .

Pe de alta parte, reprezentantii FORT sunt de parere ca, pentru toate activitatile comerciale, impozitul ar trebui sa creasca, chiar si pana la 30%, scrie NewsIn.

"Solicitarea noastra vine in urma constatarii ca activitatile unde frauda economica atinge pragul cel mai inalt sunt activitatile comerciale, care aduc in acelasi timp si cele mai mici venituri la bugetul de stat. Aceste activitati de comert influenteaza, totodata, in mod negativ si celelalte activitati - productie si servicii, exemplul cel mai clar fiind acela prin care, de la un producator anume si pana la clientul final, mai ales in contextul in care clientul final este statul, se interpun cinci sau sase societati comerciale cu activitati de comert, care nu fac decat sa umfle" pretul produsului finit, refacturand practic ceea ce altii se straduiesc sa scoata pe piata" a declarat, miercuri, presedintele FORT, Augustin Hagiu.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri