Primarul general al Capitalei a declarat ca pana in 2012 vrea sa inceapa si sa termine majoritatea proiectelor, iar apoi va candida sau nu din nou la primarie daca va ajunge sa constate ca "frana a fost sau nu mai puternica decat vointa", scrie 9AM.
“Sorin Oprescu se gandeste sa-si inceapa si sa-si termine pana in 2012 majoritatea proiectelor, dupa care Oprescu va candida sau nu din nou la primarie daca va ajunge sa constate ca frana a fost sau nu mai puternica decat vointa”, a spus primarul general, intrebat de moderatorul emisiunii daca se gandeste sa candideze la Presedintie.

Referitor la zvonul potrivit caruia Oprescu s-ar afla in negocieri cu PSD pentru a reveni in acest partid, primarul a spus ca are de gand sa ramana independent in continuare si ca zvonul a fost provocat de o intalnire pe care a avut-o cu Ion Iliescu.

„Am simtit nevoie la un moment dat, la Glina, pentru ca e o investitie mare, inceputa in '87, sa-mi certifice...l-am invitat pe domnul Iliescu si am stat o jumatate de ora de vorba. Si apoi am mers la Glina. Aveam si eu nevoie de o parere avizata", a spus Oprescu.

Primarul general al Capitalei a mai declarat ca pastreaza o relatie institutionala cu Palatul Cotroceni si ca in urma cu cateva luni a purtat o discutie cu presedintele Traian Basescu despre proiectul de strapungere Buzesti-Berzei-Uranus.

Bilant, la 2 ani de mandat

De asemenea, primarul general Sorin Oprescu a mai declarat ca in cei doi ani de mandat incheiati recent a terminat ceea ce incepusera administratiile precedente, in special proiectul scolilor BEI, si s-a "adresat arterelor rutiere".

"M-am adresat artereror rutiere. Iarna a fost grea, deszapezirea a fost anul acesta la un nivel acceptabil. 40% dintre drumuri au fost insa distruse si am cautat sa le repar atunci. In aproape 10-15 zile am terminat cu refacerea celor aproximativ 500 de artere care intra in administrarea mea", a declarat Oprescu.

Edilul a declarat ca cele 101 scoli incluse in programul de reabilitare BEI vor fi finalizate pana in 2011. "Cand am preluat mandatul erau doar cinci scoli terminate. In prezent 89 sunt in lucru, dintre aceste aproape 40 terminate. In momentul de fata ultimele 18 scoli, la care lucrarile au fost blocate din cauza unui litigiu, intra in licitatie de executie", a explicat primarul.

Primarul a mai spus ca in Capitala sunt probleme cu inundatiile in cazul unor ploi de peste 55 de litri pe metru patrat, dar ca la ultimele ploi problemele au fost rezolvate prin colaborarea cu Apa Nova, ISU si companiile de salubritate, care au intervenit cu motopompe.

Edilul spune ca in ultima perioada a crescut suprafata de spatiu verde din Capitala, unul dintre motive fiind imbunatatirea zonelor verzi din cimitire, masura care, spune primarul, a fost ironizata de multe persoane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bilantul celor 3 ani de mandat ai primarului Capitalei, Gabriela Firea