Romanii au depus 18.000 de proiecte pentru atragerea de fonduri europene

Numarul proiectelor depuse pana la sfarsitul lunii iunie a ajuns la 17.951, iar valoarea acestora depaseste 40 miliarde euro, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), Bogdan Dragoi.
Reprezentantul MFP sustine ca, din totalul proiectelor depuse, au fost aprobate 4.979 de solicitari in valoare de 9,6 miliarde euro, iar numarul contractelor semnate pana in prezent a ajuns la 3.068, scrie NewsIn.

Pe de alta parte, directorul Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), Cristina Zevedei, a atras atentia ca Romania ar putea pierde pana la 500 milioane euro din fonduri europene, ca urmare a faptului ca foarte multe institutii publice au depus proiecte neeligibile.

Ea a atras atentia ca, pe Axa 4, care se refera la Modernizarea Serviciului Public de Ocupare, rata de absorbtie a proiectelor depuse e mai mica de 0,3% si, in acest context, autoritatile vor sa transfere sumele destinate acestui domeniu catre sectorul privat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri