Secretarul general al Agrostar, Tudor Dorobantu, a declarat marti, la Realitatea TV, ca reprezentantii agricultorilor au fost anuntati, de la Ministerul Agriculturii si MInisterul Finantelor, ca pentru sectorul vegetal nu vor mai fi alocati bani de la buget pana in 2013.
"Va dati seama cat este de grava aceasta situatie. S-a marit si TVA, salariile vor scadea, este evident ca vor fi probleme serioase in ceea ce priveste consumul", a precizat Dorobantu, informeaza NewsIn.

Acesta a adaugat ca, in conditiile date, este posibil ca multi dintre agricultori sa renunte la afacere.

"Imi este frica sa fac aprecieri la aceasta ora, dar daca ploile continua si nu vom putea sa recoltam productia, coroborat cu lipsa de reactie a autoritatilor, foarte multi dintre noi vom renunta, nu ca am vrea, dar nu mai avem resurse financiare si nu mai reprezinta o afacere sa muncesti in agricultura", a mai spus Tudor Dorobantu.

Reprezentantii Agrostar au anuntat ca ploile cazute in ultima perioada, care au afectat sute de hectare de culturi agricole, vor duce la o scumpire a produselor agricole cu pana la 8%, pe langa cea determinata de cresterea TVA la 24%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri