Mihail Dumitru, ministrul Agriculturii, a declarat la postul de radio Realitatea FM, ca situatia suprafetelor agricole din zonele cu inundatii nu este atat de grava precum o prezinta producatorii si a infirmat faptul ca preturile produselor agricole ar putea creste cu pana la 8% din cauza inundatiilor.
Datele statistice de la directiile agricole nu arata o evolutie a preturilor produselor agricole nici pentru acum si nici pentru perioada urmatoare, potrivit ministrului.

Reprezentantii Agrostar au anuntat ca ploile cazute in ultima perioada, care au afectat sute de hectare de culturi agricole, vor duce la o scumpire a produselor agricole cu pana la 8%, pe langa cea determinata de cresterea TVA la 24%.

MInistrul agriculturii a mai precizat ca monitorizeaza zilnic situatia suprafetelor agricole din zonele cu inundatii si ca exista un exces de umiditate in zonele din sud si in Baragan, iar cele mai afectate culturi sunt cele de grau, porumb si rapita.

Mihail Dumitru a explicat, la Realitatea FM, si de ce nu s-a luat decizia inundarii controlate in Insula Mare a Brailei.

Astfel, ministrul a precizat ca acest demers ar fi rezolvat doar pentru o zi problema inundarii orasului Galati si ca, in plus, s-ar fi consumat energie inutila pentru pomparea apei din Insula Mare a Brailei dupa ce trecea pericolul inundatiilor, iar despagubirea producatorilor agricoli din zona ar fi implicat costuri mult prea mari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Venetia ar putea fi afectata de o noua maree inalta, devastatoare