Romania Libera scrie despre ce ne-au invatat crizele economice din ultimii 800 de ani. „Toti vor sa creada ca sunt mai inteligenti decat predecesorii lor sau investitorii mai saraci din tarile in curs de dezvoltare", spune Carmen M. Reinhart, economist de la Universitatea din Maryland.

“O noua ruptura la Musat: Dragne a plecat cu 10 avocati”, titreaza Ziarul Financiar. Avocatul Ion Dragne, numarul doi in cadrul casei de avocatura Musat & Asociatii, unde ocupa pozitia de deputy managing partner, a parasit firma pentru a fonda "Dragne si Asociatii", alaturi de un grup de circa zece avocati din randul avocatilor si colaboratorilor firmei conduse de Gheorghe Musat.

80% dintre ansamblurile rezidentiale din Bucuresti nu pot fi vandute pentru ca dezvoltatorii au mentinut preturile la nivelurile ridicate de dinainte de criza si nu au modificat proiectele pentru a le plia pe profilul clientului final, informeaza DailyBusiness.

Dupa semifinala Uruguay - Olanda (scor 2-3), un lucru e clar - campioana lumii va fi de pe Batranul Continent, ultima reprezentanta a Americii de Sud oprindu-se in penultimul act al competitiei. Portocala Mecanica se califica in finala Cupei Mondiale dupa o asteptare de 32 de ani, Robben, Sneijder si compania luptand pentru visul nerealizat de generatia lui Johan Cruyff - titlul mondial, anunta HotNews.ro.

Unul din cinci contracte incheiate pentru o locuinta noua a fost reziliat, potrivit Capital. Lipsa banilor necesari pentru restul de plata ce trebuie achitat dupa semnarea unui antecontract de cumparare a unui apartament nou a condus la rezilierea a peste 1.800 de contracte incheiate cu principalii dezvoltatori din Bucuresti.

Un articol din Gandul se refera la valul majorarilor de preturi: Apa umfla preturile. Ministerul si producatorii se acuza de „analfabetism agricol“.In scurt timp romanii ar putea fi nevoiti sa dea cu 10% mai mult pe mancare fata de luna trecuta. Pe langa scumpirea cauzata de cresterea TVA la 24%, producatorii avertizeaza ca vor aprecia si ei preturile cu 7-8% pentru a acoperi daunele provocate de inundatiile si de ploile din ultima perioada.