Hidrologii au prelungit avertizarea cod rosu de depasire a cotelor de inundatie si atentie, pana joi, ora 10.00, pe raul Prut, sectoarele Stanca Aval-Dranceni (jud. Botosani, Iasi, Vaslui), Sivita-Dunare (jud. Galati) si pe sectorul Sendreni-Dunare al raului Siret (jud. Galati), scrie 9AM.
Fenomenele vizate sunt depasirea cotelor de inundatie si atentie, cu scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie cu efect de inundatii locale.Hihdrologii au prelungit si codul portocaliu pe sectorul Falciu-amonte Oancea al raului Prut, aferent judetului Galati.

De asemenea, a fost instituit cod portocaliu pe raurile cu principalii afluenti Somesul Mic (jud. Cluj), Bistrita (jud. Bistrita Nasaud), Somesul Mare (jud. Bistrita Nasaud), Lapus (jud. Maramures) si pe bazinele superioare ale raurilor Crasna, Barcau (jud. Salaj), Crisul Rpedede (jud. Cluj), Crisul Negru (jud. Bihor), Crisul Alb (jud. Hunedoara si Arad), Timis, Barzava, Nera, Caras (jud. Caras Severin), Petris, Troias, Strei (jud. Hunedoara), Aries (jud. Alba), Gurghiu, Niraj (jud. Mures), Tarnava Mare, Tarnava Mica, Olt (jud. Harghita), Suceava, Moldova (jud. Suceava), Bistrita (jud. Suceava, Neamt, Harghita), Trotus (jud. Bacau).

Se mentine codul galben pe raul Olt, pe sectorul Podu Oltului Hoghiz (jud. Harghita si Covasna), precum si pe afluentii sai, pe raul Barlad si afluentii sai (jud. Iasi, Vaslui si Galati), pe Baseu (jud. Botosani), Jijia si afluentii sai (jud. Botosani si Iasi), pe Prut, pe sectorul Oroftiana - amonte acumularea Stanca Costesti (jud. Botosani).

In plus, se instituie cod galben in bazinele mijlocii ale raurilor Somes - aval Dej, Crasna, Barcau, Crisuri, Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Jiu - amonte Sadu, Cibin si pe cursurile superioare ale raurilor Arges, Dambovita, Ialomita, Prahova, Buzau, Putna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri