Pretul gigacaloriei va creste cu 45 de lei, potrivit simularilor realizate de primarie privind aplicarea noilor subventii, a declarat viceprimarul Capitalei, Victor Iovici. Acesta a adaugat insa ca nimeni nu va plati pretul intreg al gigacaloriei, scrie 9AM.
Victor Iovici sustine ca bucurestenii care au depus cereri de debransare de la RADET s-au grabit, iar pensionarii si somerii vor fi cu siguranta acoperiti de subventie.

Potrivit simularilor derulate pana in prezent de catre reprezentantii municipalitatii, niciun bucurestean, indiferent de venit, nu va plati pretul intreg pentru o gigacalorie, a adaugat viceprimarul.

Sistemul de termoficare a consumat in ultimii cinci ani subventii, directe sau indirecte, de 2,3 miliarde de euro. In Bucuresti, consumatorii platesc 119 lei pentru o gigacalorie, diferenta pana la aproape 280 de lei fiind acoperita prin subventii.

Creste pretul pentru apa calda si caldura

Doua variante de subventionare au fost luate in calcul de autoritatile locale: una potrivit careia costul apei calde ar urma sa creasca de la de la 119 lei, la circa 300 lei pe gicacalorie (298,5 lei in prezent), pret nesubventionat, iar cel al caldurii de la 119 lei la 160 lei gigacaloria.

Acest lucru denota faptul ca intretinerea pentru un apartament cu doua camere, locuit de doua-trei persoane, ar putea creste cu 145 lei pe luna in timpul iernii si cu 75 lei in timpul verii. A doua varianta vehiculata a fost reducerea totala a subventiilor pentru familiile cu venituri de peste 2.500 de lei pe luna.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat la inceputul lunii mai faptul ca au nevoie de subventii doar 46-48% dintre bucuresteni, restul urmand sa plateasca pretul integral de 300 de lei/gigacalorie, si nu pe cel subventionat de 119 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri