"Este al doilea an cand suntem sub acord cu FMI si UE, o sa mai avem bani sa dam pensiile, atat cat sunt, si salariile reduse cu 25%, dar in 2011 care este recomandarea? Sa mai imprumutam odata, ca sa continuam solutia distrugerii viitorului Romaniei. Asta e solutia, daca mai luam odata bani. Eu sunt de acord sa mai luam bani in 2011, daca ii ducem numai in dezvoltare. Propunerea mea publica este sa traim din ce producem, vedem ce producem transparent, iar ce imprumutam sa utilizam numai pentru dezvoltare, sa facem diguri, autostrazi", a declarat presedintele Traian Basescu, la radioul public, citat de NewsIn.

Ulterior, intrebat daca Romania va fi nevoita anul viitor sa faca un nou imprumut de la FMI, seful statului a precizat: "In mod categoric, Romania are nevoie de un acord cu FMI, care poate fi de doua feluri : un acord cu imprumut de bani sau asa numitul precautionary agreement, acord numai daca am o situatie critica, deosebita, sa iau bani".

Seful statului a explicat ca cea de-a doua varianta ar implica "acordul nostru al tuturor sa cheltuim, pe cheltuieli curente, doar atat cat producem". "Daca societatea va refuza o astfel de abordare, pentru care eu insist, va trebui sa luam bani in continuare sa platim pensii, salarii si cheltuieli materiale, pentru functionarea spitalelor si scolilor", a mai spus seful statului.