In aprilie, productia industriala ajustata crescuse cu 3%, dupa ce in martie sporise cu 5,2%, in februarie cu 1,4%, in ianuarie cu 7,1%, in decembrie cu 8,3%, iar in noiembrie cu 3% fata de aceeasi luna din anul anterior, dupa 13 luni consecutive de declin.

In a cincea luna din 2010, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a avut un ritm de crestere de 7,2% fata de mai 2009, iar industria prelucratoare, de 4,7%, in timp ce industria extractiva a scazut cu 13,8%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (+11,8%), industria bunurilor intermediare (+9,3%) si in industria energetica (+1,8%). Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de uz curent au scazut, in schimb, cu 1,9%, respectiv cu 2,6%.

In serie bruta, productia industriala din mai a crescut cu 5,8%, fata de nivelul din luna similara din 2009, se mai arata in comunicatul transmis de Institutul National de Statistica (INS).

Fata de aprlie, productia industriala, ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in mai cu 0,3%. Astfel, scaderea inregistrata de industria extractiva, de 12%, a contrabalansat cresterea de 0,5% din productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, respectiv de 0,3% din industria extractiva.