Reconstructia caselor inundate din Dorohoi costa 4 mil. euro

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului MDRT), impreuna cu organizatia Habitat for Humannity Romania, vor reconstrui 200 de case afectate de inundatii din Dorohoi, judetul Botosani, cu bani din sponsorizari si cu materiale de constructie provenite din donatii,a anuntat ministrul Elena Udrea.

"MDRT si Habitat for Humannity, una din cele mai importante organizatii neguvernamentale care activeaza in Romania, au semnat vineri un protocol de colaborare. Acesta presupune reconstructia a 200 de case in judetul Botosani, la Dorohoi, cu materiale de constructii si bani din donatii si sponsorizari. 150 de case vor fi reconstruite pe vechile amplasamente, iar alte 50 de case trebuie stramutate si vor fi reconstruite pe un teren pus la dispozitie de primarie", a declarat ministrul dezvoltarii si turismului, Elena Udrea (foto).

Ministrul a precizat ca au fost deschise in acest sens patru conturi, la BCR, BRD, RBS si Banca Transilvania si ca "nu este vorba de bani de la bugetul de stat".

"La Dorohoi am fost personal de doua ori, cei care stau in zona inundabila sunt fericiti sa plece de acolo. Oricum, in zona inundabila, noi nu vom mai permite constructia de locuinte. Pornim la implementarea proiectului inca de luni (12 iulie, n.r.)", a precizat Elena Udrea.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului a adaugat ca proiectul derulat cu Habitat for Humannity ar putea fi extins pe viitor si in alte zone.

La randul sau, Adrian Ciorna, care a implementat conceptul Habitat pentru Umanitate in Romania, estimeaza ca aceste lucrari se vor ridica la 4 milioane euro.

"Protocolul semnat cu Habitat for Humannity va consolida un tip de atitudine sociala mai putin intalnit in Romania, si anume voluntariatul. Acesta va da startul unui tip de parteneriat necunoscut, rareori folosit de institutiile de stat din Romania cu organizatii neguvernamentale", a afirmat Elena Udrea.

Ministrul a mentionat totodata ca, impreuna cu Habitat, va continua aceasta campanie. "MDRT va strange bani, donatii de materiale de constructie si orice tip de ajutor, in timp ce Habitat for Humannity se va ocupa de implementarea proiectului si, in paralel, va incerca sa stranga si fonduri. Ne bazam pe voluntari, dar si pe locuitorii acelor locuinte", a mai spus Udrea.

Habitat for Humannity a fost lansat in anul 1976, iar la mijlocul anilor 1990, ideea si conceptul Habitat pentru Umanitate a fost implementat si in Romania, in orasul Beius din judetul Bihor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri