Ministrul Agriculturii va participa la reuniunea Consiliului UE

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru, va participa luni, 12 iulie, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit), care are loc la Bruxelles, si va avea o intalnire cu comisarul pentru Pescuit si Afaceri Maritime, Maria Damanaki, a comunicat MADR.
Cu ocazia intalnirii vor fi abordate subiecte privind promovarea cooperarii la Marea Neagra pentru conservarea resurselor acvatice vii si stadiul implementarii Programului Operational pentru Pescuit, se arata in comunicatul emis de Biroul de Presa al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), informeaza NewsIn.

Principalele teme de pe agenda reuniunii de la Bruxelles sunt prezentarea Presedintiei belgiene cu privire la Programul de lucru, raportul Grupului de lucru la nivel inalt privind sectorul laptelui – prezentare a Comisiei, precum si raportul Comisiei catre Parlamentul European si Consiliu privind monopolul german al alcoolului si propunerea de regulament al Parlamentului European si al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1234/2007 (Regulamentul unic OCP) in ceea ce priveste ajutoarele acordate in cadrul monopolului german al alcoolului.

Totodata, pe agenda Consiliului, la capitolul „Diverse” s-a introdus un punct de dezbatere referitor la solicitarea delegatiei lituaniene privind acordarea in avans a platilor directe pentru aferente anului 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri