Restructurarea sectorului public trebuie sa se incheie la 1 septembrie

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Galati, ca procesul de restructurare a sectorului public trebuie sa se incheie pana la 1 septembrie 2010, termen stabilit in Guvern si discutat cu presedintele Traian Basescu.
"E un termen pe care l-am stabilit si in Guvern, e un termen pe care l-am discutat si cu presedintele Romaniei, e practic un lucru absolut necesar sa ducem la capat procesul de restructurare de care depinde in buna parte revenirea de la 1 ianuarie la un salariu mai mare pentru sectorul bugetar decat acela care este acum redus cu 25%. Guvernul a luat masuri foarte rapide si dure in acest sens chiar din propria ograda – ma refer aici la reducerea numarului de secretari de stat si a subprefectilor – si continuand cu toate structurile nationale si locale care fac obiectul procesului de restructurare", a spus Emil Boc, citat de NewsIn.

Un junalist l-a intrebat pe premier daca poate le da acum cartonase galbene ministrilor, in conditiile in care la 1 septembrie le va da cartonase rosii. "Nu dam niciun cartonas. In acest moment suntem in joc si echipa este mobilizata sa-si atinga obiectivul pe care si l-a propus", a declarat Boc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri