Presedintele Traian Basescu, aflat in judetul Neamt pentru a vizita zone afectate de inundatii, s-a adresat unor oameni care se plangeau de cresterea pretului painii spunandu-le ca TVA trebuie sa se micsoreze, iar pensiile trebuie impozitate.
"Trebuie dat TVA inapoi jos!", a spus presedintele, in momentul in care oamenii i-au semnalat ca a crescut pretul painii. "Dar daca traim la tara, putem sa ne facem painea", a mai adaugat Basescu, citat de NewsIn.

De asemenea, seful statului i-a precizat altei persoane care i-a adus in atentie situatia pensiilor ca si acest tip de venituri trebuie impozitate.

"Se vor impozita (pensiile - n.r.), se impoziteaza, asa trebuie, ca orice venit din tara asta", a explicat el.

Seful statului, care a facut declaratii publice in cursul acestei saptamani pentru prima data dupa decizia Guvernului de a mari TVA de la 19% la 24%, a sustinut ca aceasta solutie este o greseala si ca Executivul ar fi trebuit sa adopte varianta impozitarii tuturor veniturilor, inclusiv a pensiei minime si a ajutorului de somaj.

Saptamana aceasta, presedintele Traian Basescu a declarat ca, daca Guvernul nu va lua masurile de reducere a cheltuielilor, in martie 2011, Romania va trebui sa contracteze un nou imprumut care se va duce tot in consum, subliniind ca in acest fel ar fi sacrificata dezvoltarea tarii.

Varianta lul Emil Boc

Premierul Emil Boc a declarat ca TVA va fi redusa daca Executivul va gasi o alternativa la aceasta masura, care sa fie aprobata de Parlament, dar a adaugat ca impozitarea pensiilor nu ar aduce aceleasi venituri la buget precum majorarea TVA, prin urmare ar trebui completata de alte masuri.

"Daca se va gasi o alternativa la TVA si aceasta va putea fi aprobata de Parlament, se va face", a declarat Boc duminica, in judetul Tulcea, raspunzand unei intrebari adresate de ziaristi. "Impozitarea pensiilor, de exemplu, nu acopera in totalitate creșterea TVA. In consecinta trebuie si alte masuri avute in vedere", a adaugat el.

Emil Boc a mai spus ca Executivul are in lucru mai multe "scenarii", pe care le va analiza pana la finalizarea bugetului pe anul 2011.

“Grupul de TVA”


Liderii coalitiei ar putea discuta astazi setul de masuri de stimulare a mediului economic sustinute de parlamentarii partidelor aflate la guvernare, printre ele aflandu-se si crearea "grupului de TVA" care ar putea reuni firmele cu actionariat comun sub umbrela unei firme-lider.

Deputatul PDL Vasile Gherasim, care face parte din grupul de parlamentari ai coalitiei care au elaborat propunerile de stimulare a mediului de afaceri, a afirmat ca setul de propuneri cu care au venit democrat-liberalii a fost amendat si cu propuneri din partea reprezentantilor celorlalte partide din coalitie, printre ei mentionandu-i liderul grupului minoritatilor Varujan Pambuccian si Mircea Cosea (UNPR).

Democrat-liberalul a precizat ca Mircea Cosea (UNPR) a propus constituirea "grupului de TVA". "Grupul de TVA este un prim pas catre o lege a holdingului si este un grup de firme care are cam aceeasi actionari si care va avea o firma-lider care sa se ocupe de taxe si toate chestiunile legate de impozite", a spus pedelistul. De asemenea, este luata in calcul o alta lege a parteneriatului public-privat care sa o completeze pe cea adoptata recent de Parlament, lege speciala care sa se refere la stat si la parteneriatele pe care acesta le deruleaza cu companii mari sau holdinguri.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri