Secretarul de stat in MAI Mihai Capra a declarat, duminica, la Galati, ca autoritatile centrale au in vedere trecerea Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) in subordinea Apelor Romane, astfel incat toate digurile sa fie exploatate de o singura institutie.
"Modificarea pe care dorim sa o facem este ca ANIF sa intre in competenta Apelor Romane. In momentul de fata, o parte din diguri tine de Apele Romane, o parte de ANIF. Dorim sa cream din Apele Romane o structura specializata in asemenea probleme", a afirmat Mihai Capra, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, potrivit NewsIn.

Oficialul guvernamental a exclus ipoteza potrivit careia digurile sa fie administrate de primarii. "A le da la Primarie nu cred ca e cea mai buna solutie.

Primaria isi poate crea lucarile proprii de aparare, pe care sa le exploateze, sa le intretina, dar un sistem de acesta trebuie gandit unitar si nu cred ca e bine sa-l faramitam trecandu-l in subordinea primariilor", a explicat Capra.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Nuclearelectrica a incheiat un contract cu Apele Romane