Mai exact, costurile au crescut de la 214,8 milioane euro la 239,65 milioane euro, sume fara TVA. Potrivit raportului de specialitate, cresterea costurilor este justificata de nevoia de lucrari suplimentare descoperite dupa operatiile de decopertare si demolare, de modificarile de solutii, precum si de aparitia unei cantitati suplimentare de lucrari, arata NewsIn.

Modificarile de solutii au constat in lucrari de finisaje, invelitori, vopsitorie, utilitati si racorduri. Cantitatile suplimentare de lucrari se refera la consolidari de pereti, spargeri de ziduri si spargeri de betoane.

Potrivit datelor din proiectul CGMB, BEI finanteaza lucrarile la cele 102 scoli cu 112,2 milioane euro, iar Primaria cu 141 milioane euro. Banii de la BEI trebuie sa fie extrasi pana pe 31 decembrie 2011, iar lucrarile finalizate pana pe 30 iunie 2012.

In urma cu o saptamana primarul Sorin Oprescu a declarat ca scolile din programul BEI vor fi finalizate pana in 2011. "Cand am preluat mandatul erau doar cinci scoli terminate. In prezent 89 sunt in lucru, iar dintre acestea aproape 40 terminate. In momentul de fata ultimele 18 scoli, la care lucrarile au fost blocate din cauza unui litigiu, intra in licitatie de executie", a explicat primarul.