La inceputul sedintei Biroului Permanent National al PDL, ministrul Muncii Mihai Seitan a fost invitat sa comenteze posibilitatea revenirii la un TVA de 19% si impozitarea pensiilor. "Facem analiza in Guvern, sa vedem datele financiare cu Ministerul de Finante (...) O sa facem analiza cu Ministerul de Finante si va vom spune care sunt rezultatele", a declarat Mihai Seitan (foto), citat de NewsIn.

Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, raspunzandu-le unor oameni din zonele calamitate care se plangeau de cresterea pretului la paine, ca TVA trebuie sa scada, iar pensiile trebuie impozitate.

"Trebuie dat TVA-ul inapoi jos!", a spus presedintele, in momentul in care oamenii i-au semnalat ca a crescut pretul painii. Seful statului i-a spus altei persoane, care a adus in discuție situatia pensiilor, ca si acest tip de venituri trebuie impozitate. "Se vor impozita (pensiile - n.r.), se impoziteaza, asa trebuie, ca orice venit din tara asta", a spus Basescu.

In urma cu cateva zile, Traian Basescu a afirmat ca decizia Guvernului, de a majora TVA de al 19% la 24%, reprezinta o greseala si ca Executivul ar fi trebuit sa adopte varianta impozitarii tuturor veniturilor, inclusiv a pensiei minime si a ajutorului de somaj.