Presedintele PNL Crin Antonescu a calificat drept iresponsabila pozitia ministrului de finante Sebastian Vladescu despre trecerea, in 2011, la cota progresiva, si a adaugat ca, in opinia liberalilor, cota unica ar trebui scazuta la 10%.
Antonescu si-a exprimat punctul de vedere cu privire la afirmatiile ministrului Sebastian Vladescu referitor la necesitatea trecerii, din 2011, la cota progresiva.

"Nu e decat confirmarea unui lucru pe care noi l-am spus mai demult, ca actualul Guvern a pierdut orice busola, orice carma, orice directie. La 6 mai, Traian Basescu vorbea despre sacrificiul sever pe care trebuie sa-l faca bugetarii si pensionarii pentru ca mediul de afaceri, economia reala, cota unica, TVA sa fie mentinute relativ scazut. Dupa ce am asistat la marirea de pe o zi pe alta si cu aproape 25% din valoarea sa a TVA-ului, acum vedem la domnul Vladescu revenirea cu ideea ca nu se mai poate sustine nici cota unica. Stiti care e pozitia noastra. In ceea ce priveste declaratiile pe care domnul Vladescu, domnul Boc, alti domni si doamne din Guvern sau de pe langa Guvern le vor mai face, ele nu subliniaza decat gradul de iresponsabilitate la care acesti oameni care conduc Romania in vremuri grele au ajuns", a spus presedintele PNL, citat de NewsIn.

Intrebat daca PNL ia in calcul varianta la care s-a referit consilierul sau, Dan Mihalache, vorbind despre faptul ca liberalii nu ar fi deranjati de o cota diferentiata intre 10% si 16% maximum, Antonescu a raspuns ca nu se ia in discutie aceasta chestiune.

"Este o opinie a lui Dan Mihalache si care, formulata asa cum ati citat-o, dorea sa arate ca e important pentru liberali in general - considera domnia sa si cred ca are dreptate - ca noi sa nu avem de a face cu o crestere a cotei unice sau cu o renuntare la cota unica in sensul maririi de impozit pe profit pentru ca noi avem nevoie de masuri care sa stimuleze economia, ori povestile de stanga pe care le stiu din copilaria mea sunt acelea ca trebuie sa facem impozite din ce in ce mai mari ca sa fie saracia egal impartita. Saracie, slava domnului, PSD a reusit sa procure intotdeauna, dar sa o imparta in mod egal insa, nu", a explicat el.

"Eu am vorbit inca din campania prezidentiala despre nevoia, in opinia mea, desi asta nu era in prerogativele presedintelui, ca Guvernul sa examineze foarte serios mentinerea principiului cotei unice si scaderea ei la 10%. Cred si astazi, cu atat mai mult in raport cu situatia in care ne aflam, ca economia trebuie stimulata in primul rand prin acest mijloc, iar faptul ca tari din jurul nostru - Bulgaria, Ungaria - fac acest lucru arata ca nu e o fantezie. Fantezie sunt povestile domnului Vladescu", a completat Antonescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri