Revista presei de business: Cele mai importante subiecte ale zilei

Declaratiile ministrului de finante Sebastian Vladescu despre eventuala renuntare la cota unica si trecerea la impozitarea progresia este principalul subiect care capteaza astazi atentia presei economice.
• Ziarul Financiar scrie ca fostul fotbalist Gheorghe Hagi a adus la conducerea hotelului de patru stele Iaki din Mamaia, cu afaceri de 3 mil. euro in 2008, un fost manager de la unitatile hoteliere Europa si Astoria din Eforie Nord, controlate de George Copos.

• Jurnalul.ro anunta ca regulile de accesare a fondurilor europene pentru resurse umane s-au simplificat astfel ca romanii pot contracta pana in 2013 inca aproximativ 1,5 miliarde de euro, iar Autoritatea de Management pentru Programul Operatonal Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) asteapta cat mai multe proiecte.

• Ministrul dezvoltarii regionale, Elena Udrea ii recomanda colegului sau de cabinet, ministrul Finantelor Sebastian Valdescu, sa gaseasca solutii pentru evaziunea fiscala, potrivit cotidianului Gandul.

• Adevarul anunta ca eventuala trecere de la cota unica la impozitarea progresiva a veniturilor, anuntata „fara mandat“ de catre ministrul Finantelor, creeaza confuzie in mediul de afaceri. Stabilitatea fiscala fiind ultima certitudine pe care se mai bazau micile si marile afaceri.

• Daniel Daianu, citat de Evenimentul Zilei spune ca ministrul Sebastian Vladescu trebuia sa discute serios, pe cifre, cu colegii de cabinet, inainte de a anunta regandirea fiscalitatii in Romania.

• Capital.ro
scrie ca romanii plecati la munca in Spania au in bancile straine circa 40 de miliarde de euro, care ar putea fi folositi pentru deschiderea de noi afaceri in Romania.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri