Cereri de acord pentru subventii la motorina

Fermierii au depus, din 27 mai si pana la termenul limita de 28 iunie, 9.459 cereri de acord prealabil pentru subventii la motorina, pentru o cantitate totala de 314,3 milioane litri, potrivit unui comunicat emis mde Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).
Plafonul se ridica la 700 de milioane de litri de motorina, potrivit NewsIn.

"Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil pentru motorina cu acciza redusa trebuie sa depuna, la Centrele Judetene APIA, cererea trimestriala, pana la data de 31 iulie 2010. Cererea se depune pana la finele lunii urmatoare trimestrului pentru care se solicita rambursarea si este insotita de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, precum si documentele prevazute de Ordinul 126/2010 cu modificarile si completarile ulterioare", se arata in comunicatul agentiei.

Astfel, alaturi de situatia centralizatoare, cererea trimestriala trebuie sa fie insotita de copii ale facturilor de cumparare a motorinei, cu precizarea ca, pentru acest an, facturile de achizitionare a motorinei trebuie sa fie emise incepand cu data de 27 mai 2010. Totodata, beneficiarii trebuie sa depuna dovada ca detin cont la Trezorerie.

In plus, beneficiarii din sectorul imbunatatiri funciare trebuie sa prezinte situatia cantitatilor de apa pentru irigatii, copii ale facturilor de apa din care sa reiasa volumul consumat, situatia suprafetelor irigate, pe structuri de culturi, aferenta trimestrului pentru care se solicita ajutorul de stat, precum si copie de pe contractul de irigatii/furnizare a apei.

Comisia Europeana a aprobat in 27 mai schema de ajutor de stat care prevede reducerea la 21 euro/1.000 litri a accizei pentru motorina utilizata in agricultura. Diferenta dintre acciza standard si cea redusa se acorda ca ajutor de stat sub forma de rambursare.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri